Comunicat privind preluarea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2023 - martie 2024 și a suplimentului pentru energie
Comunicat privind preluarea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2023 - martie 2024 și a suplimentului pentru energie

 

COMUNICAT

privind preluarea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2023 - martie 2024 și a suplimentului pentru energie

 

Preluarea cererilor, declarațiilor pe propria răspundere și a actelor doveditoare pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie se va face începând cu data de 17.10.2023, în următoarele locații:

1) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 1  

     Locație: Arad, Piața Plevnei nr. 1

     Cartiere arondate: Centru (B-dul Revoluției, de la P-ţa Romană până la Gară și străzile adiacente), Aradul Nou, Sânicolaul Mic, Subcetate, Mureșel, Grădiște, Cartierul Funcționarilor.

2) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 2

     Locație: Arad, Calea Radnei nr. 250

     Cartiere arondate: Micalaca (inclusiv zona III).

     La această locație se vor depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie electrică de către toți solicitanții de pe raza municipiului Arad. 

3) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 3

    Locație: Arad, Calea Radnei bl. 108/b, parter

     Cartiere arondate: 

       A) Pentru încălzirea locuințelor cu energie termică și gaze naturale: Şega, Gai, Bujac, Poltura, 6 Vânători.

       B) Pentru încălzirea locuințelor cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: Gai, Bujac, Poltura, 6 Vânători.

4) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 4

     Locație: Arad, str. Rodnei nr. 3-5 bl. 5 (zona Confecții)

     Cartiere arondate: 

       A) Pentru încălzirea locuințelor cu energie termică și gaze naturale: Pârneava, zona Confecții, Faleza Sud, Drăgășani, Cadaş.

       B) Pentru încălzirea locuințelor cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: Pârneava, zona Confecții, Faleza Sud, Drăgășani, Cadaş, Şega. 

5) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 5

     Locație: Arad, Calea Radnei, nr. 250, sediul Direcției de Asistență Socială Arad

    La această locație se vor depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului energetic exclusiv de către beneficiarii de ajutor social conform Legii nr. 416/2001, privind      venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și de beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010, cu modificările și completările ulterioare.


Acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie se va face începând cu luna noiembrie 2023, pentru solicitanții care au depus cererile și documentele doveditoare în perioada 17.10.2023 – 20.11.2023. După acest termen, cererile vor fi soluționate în conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2021 și a HGR nr. 1.073/2021, iar ajutorul se acordă în funcție de data înregistrării solicitării, după cum urmează:

·         începând cu luna depunerii cererii, pentru solicitanții care au depus cererile și documentele doveditoare până în data de 20 a lunii respective;

·         începând cu luna următoare, pentru solicitanții care au depus cererile și documentele doveditoare după data de 20 a lunii;

·         începând cu luna depunerii cererii, pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data la care a fost depusă cererea.

Acordarea suplimentul pentru energie acordat în baza cererilor depuse în sezonul rece 2022/2023 încetează la data de 31.10.2023, pentru acordarea în continuare a acestui drept fiind necesară depunerea unei noi cereri.  


Înapoi la Articole