Intervenție eficientă în situații de urgență medicală: instruire pentru personalul din cabinetele medicale școlare și cadre didactice
Intervenție eficientă în situații de urgență medicală: instruire pentru personalul din cabinetele medicale școlare și cadre didactice

Sesiuni de training dedicate salvării vieții

În parteneriat cu Asociația Voluntarilor pentru Situații de Urgență și Protecție Civilă, Direcția de Asistență Socială Arad a organizat două sesiuni de instruire privind intervenția în situații de urgență medicală. Personalul din cabinetele medicale școlare din cadrul instituției a beneficiat de pregătire specifică pentru a putea acționa prompt și eficient în situații critice.

Pregătire teoretică și practică pentru o gamă largă de urgențe

Sesiunile de instruire au abordat două tipuri majore de urgențe:

Stopul cardio-respirator: reacții alergice, crize de astm, convulsii, urgențe diabetice

Obstrucția prin corp străin: intoxicații, boli, leziuni, crize de sănătate mintală

Pe lângă o prezentare teoretică generală a acestor situații, participanții au beneficiat de o componentă practică esențială, exersând pe manechine medicale special concepute.

Parteneriat pentru educație și prevenție

Domnul Lucian Cebuc, președintele Asociației, a pus la dispoziția medicilor și asistenților medicali toate resursele logistice și tehnice necesare. Alături de formatori experimentați,  cadrele medicale au avut acces la cele mai noi informații și metode de intervenție.

Conștientizând importanța educației pentru sănătate și prevenție, DAS își dorește ca acest parteneriat să continue cu activități similare în unitățile de învățământ, adresate atât personalului didactic, cât și elevilor.

Instruire pentru personalul didactic

Un prim pas în această direcție a fost deja făcut: pe 26 martie 2024, la Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal (Corpul de la str. Lucian Blaga), a avut loc o instruire a personalului didactic privind noțiunile de prim ajutor, cu sprijinul Asociației Voluntarilor pentru Situații de Urgență și Protecție Civilă.

Împreună pentru o comunitate mai sigură

Prin colaborare și instruire continuă, ne dorim să creștem gradul de conștientizare și pregătire a personalului din școli, contribuind la o comunitate mai sigură și mai bine informată în privința gestionării situațiilor de urgență medicală.

Înapoi la Articole