Ziua Asistenţei sociale 2017

Anul acesta Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad a organizat Ziua asistenței sociale, în data de 27 martie 2017, printr-un workshop cu tema CUVINTELE SPUN TOTUL. Evenimentul a avut loc între orele 11.00-13.00 la Cantina municipală din Arad.

Cu această ocazie au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, universități, ONG-uri și în mod special asistenți sociali care au exprimat prin cuvinte atât importanţa asistenței sociale în societate și în special în comunitatea locală cât şi rolul lor în viața beneficiarilor și au avut ocazia să își prezinte experiența proprie, prin intermediul temelor prestabilite, după cum urmează:

Dna. OANA PÂRVULESCU – director general DDAC – despre asistența socială în comunitate;

Dna. consilier local LAURA  ANDRES – tema - Asistența socială ca un pilon important în dezvoltarea comunitară sustenabilă;

Dl. prorector UVVG,  prof. univ. dr. AUREL DARĂU – Un cuvânt de salut din partea Universității ”Vasile Goldiș”;

Dna. prodecan - lector univ. dr. OANA MORCAN – tema – Asistentul social, profesia de bază;

Dna. lector univ. dr. ALINA BREAZ – tema – Asistentul social care se ocupă de incluziunea persoanelor vulnerabile;

Dna. ANIELA  DE VEGVAR – Asociația ASPIS – tema – Asistentul social care lucrează cu persoane cu dizabilități, prin terapii ocupaționale.

Am sărbătorit prin cuvinte și idei, prin lecții învățate și prin schimb de experiență. Astfel fiecare a avut ocazia să-şi exprime părerea și ideile în ceea ce privește asistența socială și de învăța unii de la alții.

 

Director general,

Oana Pârvulescu

Înapoi la Articole