Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice - 2022
Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice  - 2022

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

         Ziua de 1 octombrie este o zi dedicată persoanelor vârstnice de pretutindeni. Arădenii trecuți bine de prima tinerețe au sărbătorit într-un cadru festiv “Ziua Internaţională a Vârstnicilor”. Primăria municipiului Arad, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) a organizat o petrecere, deja devenită tradiţie. După două ediții amânate din cauza pandemiei, bunicii şi bunicuţele au avut prilejul să uite de grijile cotidiene ale pensionarului, care din păcate nu sunt puține, aceştia demonstrând că încă pot face furori, pe ringul de dans.

            „Cu ocazia „Zilei Internaționale a Vârstnicilor”, toate gândurile mele se îndreaptă cu mult respect și recunoștință către toți cei care au muncit cu multă dăruire și sacrificiu pentru educația și bunăstarea noastră, a generațiilor mai tinere. Sunt bucuroasă să văd cum după doi ani în care pandemia i-a ținut departe unul de celălalt, acești bunici și bunicuțe nu și-au pierdut cheful de viață, în ciuda greutăților care apasă zi de zi pe umerii lor. Vreau să le transmit „La Mulți Ani cu multă sănătate și bucurie!” a subliniat Oana Pârvulescu, directorul general DAS Arad

            Prin serviciile oferite persoanelor vârstnice, DAS Arad urmăreşte promovarea și respectarea demnităţii persoanelor vârstnice, prevenirea izolării acestora, lupta împotriva abuzului şi neglijării. Totodată, datoria cetăţeanului e de schimbare a atitudinilor şi percepţiilor faţă de persoana vârstnică şi de creare a unor punţi de solidaritate între generaţii, care să asigure păstrarea demnităţii umane pe tot parcursul vieţii.

            „Cineva spunea că nu există bătrâni, doar oameni mai inţelepţi decât ceilalţi. Sunt în totalitate de acord şi vreau să le mulţumesc fiecăruia în parte pentru tot ceea ce fac, ne arată şi ne învaţă în fiecare zi. Totodată vreau să mulțumesc Primăriei municipiului Arad pentru implicare și nu în ultimul rând colegilor din cadrul DAS Arad, fără aportul lor acest eveniment nu se putea desfășura la un nivel atât de ridicat” a completat Oana Pârvulescu.

Înapoi la Articole