CERERE şi DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE PENTRU ACORDAREA SPRIJINULUI EDUCAȚIONAL

Incepand cu data de 01.09.2020, la sediul Directiei de Asistenta Sociala Arad se vor oferi informatii si formularele necesare in vederea depunerii cererilor pentru obtinerea sprijinului educational acordat categoriilor de elevi celor mai defavorizate, pe baza de tichete sociale pe suport electronic.

Informatii generale:

1. Venitul mediu net lunar pe membru de familie, la nivelul lunii iulie 2020, pentru scolari (ciclul primar si gimnazial) trebuie sa fie de maxim 50% din salariul de baza minim brut pe tara (in prezent venit pana la 1115 lei)

2.Venitul mediu net lunar pe membru de familie, la nivelul lunii iulie 2020, pentru copiii din invatamantul prescolar trebuie sa fie de pana la doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura (in prezent venit pana la 284 lei)

3. Valoarea nominala a unui tichet social pe suport electronic pentru sprijin educational este de 500 lei/an scolar.

4. Conditia de baza pentru beneficiarii de sprijin educational este sa frecventeze invatamantul prescolar sau scolar (primar si gimnazial).

5. Sprijinul educational se acorda pe baza de cerere depusa la sediul Directiei de Asistenta Sociala Arad, insotita de documente doveditoare a datelor inscrise in cererea-declaratie pe propria raspundere.

Înapoi la Articole