CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență
CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență


CONECT – este o platformă gestionată de Secretariatul General al Guvernului, care se dorește a fi un instrument prin care se propune încurajarea dezvoltării organizațiilor neguvernamentale prin participare publică și voluntariat.
Prin această platformă, se va promova activitatea ONG-urilor înscrise și se dorește să se îmbunătățească instrumentele de voluntariat, astfel încât aportul organizațiilor la dezvoltarea economică și socială a României să fie recunoscut și apreciat. Astfel, catalogul își propune să reprezinte prima sursă de informare cu privire la asociațiile și fundațiile active și relevante din România.
Obiectivele CONECT vizează:
– informarea și consultarea organizațiilor neguvernamentale;
– dezvoltarea unei resurse constant folosite de administrația publică pentru a comunica cu un număr cât mai mare de actori ai societății civile;
– promovarea activității organizațiilor neguvernamentale;
– furnizarea de informații privind activitatea organizațiilor neguvernamentale;
– crearea unui cadru de colaborare între organizații neguvernamentale și administrația publică.
Înregistrarea organizației în Catalog se realizează prin completarea formularului disponibil pe http://conect.gov.ro în secțiunea „Înscrie-te” http://conect.gov.ro/w/inscrie-te/, introducerea informațiilor reprezentând manifestarea acordului organizației pentru ca datele introduse să fie date publicității și utilizate de către reprezentanții autorităților publice de la nivel central și local.

Înapoi la Articole